Још једна оставка у хрватској Влади

Срна
Још једна оставка у хрватској Влади

Загреб - Министар државне имовине Хрватске Горан Марић поднио је данас неопозиву оставку.

“Данас сам поднио неопозиву оставку предсједнику Владе /Хрватске Андреју Пленковићу/ и упутио допис Сабору за активирање посланичког мандата”, рекао је Марић хрватским медијима.

Он је навео да ниједан дан од успостављања Министарства није поднио у мирним условима и да је “радио у програмираним околностима у којима је постао мета”.

“Донијели смо законе који су се супротставили поразној пракси. Донијели смо Закон о управљању државном имовином, Закон о закупу и купопродају пословних простора и у процедури је закон о непроцијењеном грађевинском земљишту. Ти су закони окончали праксу отимања државне имовине. Само на пословним просторима Хрватска је оштећена више од милијарду куна. Ти су закони и нова пракса узрок што сам постао мета и узрок неопозиве оставке”, рекао је Марић.

Марић је навео да уз свијест о величини, значају државне имовине и спознаји о наметнутим околностима није у стању да прихвати, како је рекао, невиђени удар на достојанство, мир и интегритет његове породице.

Хрватски медији су Марића сумњичили због послова с некретнинама - купопродаје станова, те улози у обнови дијела Фрањевачког самостана у Загребу који је прије осам година претворен у студентски дом, а потом га је почео провјеравати и Ускок. /крај/ба/аб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана