Јоаникије: Одбранили смо светиње од безбожне власти

Танјуг
Foto: Радио Светигора

Митрополит црногорско приморски Јоаникије служио је литургију у Спасовданском храму у Шибенику, уз саслужење домаћина епископа далматинског Никодима, монаштва и свештенства Митрополије црногорско-приморске и Епархије далматинске и поручио да је Божји благослов да се народ са епископима и свештеницима обједини око светиња.

"И онда када је изгледало да ћемо да нестанемо, тада смо узишли са Христом на голготу и Господ нас је укријепио и показао силу и благодат своје Цркве, њену непобедивост", поручио је митрополит у бесједи.

Навео је да смо, како је рекао, "у једном моменту били принуђени да бранимо светиње". "То је био Божији благослов да се саберемо око наших светиња, да се објединимо и тако одбранимо од безбожне власти, која је хтјела не само да одузме светиње и препише на државу, него да нас понизи, да нам обрише памћење и маргинализује до нестанка", навео је митрополит поводом двије године од изгласавања спорног Закона о слободи вероисповијести, који је предложила власт Мила Ђукановића.

Поручио је да, када се народ са својим епископима, свештеницима, обједини око светиња, то је велика сила и благослов Божији. То је она сила која је непобједива, али која никога неће повредити. То је оно оружје које дјелује спасоносно - то је сила Божије љубави, истине, правде и доброте, а то је оно што је непобједиво, а увијек побјеђује", рекао је митрополит јуче у Шибенику, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана