Јако невријеме у Ровињу и Поречу чупало стабла, вода ушла у бројне објекте

Танјуг
Јако невријеме у Ровињу и Поречу чупало стабла, вода ушла у бројне објекте

РОВИЊ/ПОРЕЧ - Јако невријеме захватило је ноћас подручје Ровиња и Пореча, гдје је јак ветар чупао дрвеће из корена, а обилна киша поплавила бројне саобраћајнице, станови и пословне просторе, потврдио је данас жупанијски ватрогасни командант Дино Козлевац.

У ноћашњем невремену у Ровињу је поплављено старо језгро града, а ватрогасци су били на терену више сати и имали су чак 21 интервенцију, пренијела је Хина. У самом центру Ровиња вода је улазила у куће и пословне просторе, а посебно је критично било у улици Царера, која је у потпуности била под водом.

Јак ветар рушио је стабла, па је у насељу Кармело велики бор пао на три аутомобила.

Ситуација се у међувремену смирила, а све дежурне службе тренутно су на терену. Олујно невријеме прошле ноћи захватило је и Пореч и околину и проузроковало је веће материјалне штете. Повређених нема, а све градске службе су на терену.

Према засад доступним информацијама, преноси агенција, невреме је највише погодило центар града, где је јак ветар рушио стабла и гране, а на неколико су места страдали и кровови и надстрешнице те неколико штандова. Према речима ккомандатнка поречке Јавне ватрогасне јединице Дениса Матошевића, поречки ватрогасци су ноћас имали десет интервенција на ужем подручју града, највећим делом због уклањања стабала која су пала на путеве и блокирала саобраћај.

"У овом тренутку најважније је да нитко није страдао. Све дежурне службе су на терену, санира се штета, било је проблема и с пловилима које је требало посебно везивати, а ватрогасци су током ноћи у Ровињу и Поречу имали више од тридесет интервенција", рекао је жупанијски ватрогасни командант Дино Козлевац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана