Инспекција у свим здравственим установама у Сплиту због смрти Матијанића

Агенције
Инспекција у свим здравственим установама у Сплиту због смрти Матијанића

СПЛИТ, ЗАГРЕБ - У току су инспекцијски надзори у свим сплитским здравственим установама које су учестовале у збрињавању новинара Владимира Матијанића, који је у петак умро од посљедица  вируса корона, саопштило је хрватско Министарство здравља.

Министарство је послало инспекцију у КБЦ Сплит, жупанијски Завод за хитну медицину и надлежну амбуланту породичне медицине.

Надзор обављају здравствени инспектори и виши здравствени инспектори, а укључени су и специјалисти хитне медицине и инфектологије.

За доношење стручног мишљења биће одређени и специјалиста породичне медицине, специјалиста имунологије, као специјалиста патологије.

Током здравствено-инспекцијског надзора биће узете изјаве свих здравствених радника који су учествовали, како се наводи, у збрињавању сада покојног пацијента као и пресликавање цјеловите медицинске документације.

На основу увида у документацију, што укључује и обдукцијски налаз и патохистолошку дијагнозу, стручњаци ће донијети мишљење о томе да ли је поступак збрињавања проведен у складу с правилима струке или је евентуално било пропуста, пишу хрватски медији.

Сплитско Општинско државно тужилаштво најавило је да ће провести истрагу због сумње да је једна или више особа починила кривично дјело несавјесног лијечења што је, како се наводи, проузроковало смрт новинара Владимира Матијанића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана