Инспекција у школи Милановићевог сина због ургенције супруге

Танјуг
Инспекција у школи Милановићевог сина због ургенције супруге

ЗАГРЕБ - Хрватско Министарство науке и просвјете покренуло је инспекцијски поступак у школи коју похађа син предсједника Хрватске Зорана Милановића, а након што је његова супруга, како тврди "Јутарњи лист" вршила притисак на директора да се њиховом сину већ закључене оцјене из четворки промјене у петице.

Како наводи лист, Сања Мусић Милановић је упутила 24. јуна мејл директорки школе свога сина, разредном старјешини и школском психологу, у коме као разлог за промјену оцјена наводи неправилности у настави математике.

То је изазвало талас реакција у медијима због наводног притиска предсједникове супруге како би се њеном сину повисиле дви оцјене како би просјек свих његових оцјена био пет, преносе хрватски медији.

Како наводи Хина, Милановиц је данас рекао да није знао за супругино писмо школи, додао да га он не би писао, а напао је и компанију Ханза медију, власника Јутарњег листа, због објаве чланка на ту тему.

"Нисам знао. И не бих бранио нешто само зато што је то направила моја супруга. Кад радиш овакав посао то у бити не значи ништа, међутим, по мени то овде је пуно мање битно од начина на који је то криминална организација Ханџар медија припремила", рекао је Милановић.

Додао је и да је тим писмом његова супруга оставила "бразду дубоку три метра".

"Да је мени то мама направила кад сам имао 17,5 година ја бих полудио, рекао је Милановић.

"Али мама је мама. Е сад, мама је оставила писани траг", рекао је Милановић. Хрватски предсједник сматра и да мета новинског чланка није његова супруга него он лично.

"Није ово ради ње, ово је ради мене. Није она мета", оцјенио је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана