Индицент у вртићу: Васпитачица тјерала дијете да рукама извади хљеб из ВЦ шоље

ГС
Foto: Илустрација

"Искрено нам је жао због свега", одговорила је порталу 24сата.хр управа дјечјиег вртића из Запрешића након што је у јавност процурило да је њихова васпитачица тјерала дијете да рукама вади хљеб из ВЦ шоље.

За инцидент се сазнало након што се на Фејсбук страници "Мамин блог" појавило писмо васпитачице (наводно упућено родитељима дјетета) у којем је описала инцидент.

Навела је да је дијете прекршило правила о ручку:

"Унутар групе правило је да себи сами стављају јело те, колико ставе, толико поједу. Кад поједу и хљеб, ако желе, дођу по још и такође је договор о узимању хљеба - ако не желиш, слободно изрази своје мишљење и не мораш га узети."

Даље је навела да је дијете тражило друго јело након што није појело хљеб и добило га је јер га нису провјеравали, вјерујући да се држи договора.

"Уз договор који имамо у групи да се јело поједе до краја и хљеб се не узима ако не желиш, подстакли смо га поједе остатак", стоји у наведеном писму.

Такође се наводи да је дијете бацило хљеб у ВЦ, а дио хране нагурало у џепове. Дијете је на крају извадило хљеб из ВЦ шоље, а у писму наводе да су га упозорили да такво понашање није у реду, као и на непридржавање правила и договора групе.

Да се инцидент догодио, за 24сата.хр су потврдили и у вртићу, који је послао писани одговор.

Писани одговор вртића пренијели су у цијелости:

"Поштовани, у вези с насталим догађајем у дечјем вртићу, изражавамо искрено жаљење због истог. Одмах смо предузели потребне поступке с циљем потпуног увида у околности догађаја. Сразмјерно резултатима предузеће се даље потребне мјере и активности", написали су.

О детаљима нису хтјели да говоре нити директно да потврде шта се тачно догодило, али су сазвали хитан састанак запослених након инцидента.

"Разговарамо међусобно о томе шта и како даље, све нас је ово затекло. Требало би још да утврдимо шта се тачно догодило", додали су.

Упит је послат и полицији, али до објављивања вијести одговор није стигао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана