Index.hr: Бањалука плакатима слави медаље ученика, а Загреб?

index.hr
Index.hr: Бањалука плакатима слави медаље ученика, а Загреб?

Градска управа Бањалуке одлучила је похвалити ученике Гимназије који су на престижном међународном такмичењу из природних наука у Моксви освојили треће мјесто.

Бањалука је у њихову част поставила огромне плакате по улицама.

Како примјећује index.hr, таква одлука је за сваку похвалу и поставља питање како је градска управа у Загребу, која се дичи улагањем у науку и образовање, обиљежила успјех ученика, поготово када се узме у обзир  да су они на истом такмичењу освојили дриго мјесто, односно једно мјесто изнад бањалучких гимназијалаца.

На Међународној олимпијади метропола, која је прошле седмице одржана у Москви, ученици бањалучке гимназије освојили су једну сребрну и четири бронзане медаље, док су ученици загребачких гимназија освојили три златне медаље, четири сребрне и једну бронзану, а у укупном су поретку поносно заузели 2. мјесто.

“Бањалука је то прославила плакатима с натписом 'Понос нашега града' на којима је своје гимназијалце назвала освајачима медаља, а ми? О том су пласману наших ученика писали портали, а на службеним страницама Града Загреба искрснуле су слике с 4. Међународне олимпијаде и упућене су честитке. Ученике ће можда једном угостити градоначелник Милан Бандић, као што је то направио пријашњих година или као што је то недавно урадио поводом успјеха хрватских средњошколца информатичара који су на 26. Средњоевропској информатичкој олимпијади освојили једну златну и двије сребрне медаље”, пише index.hr.

Хрватски портал на крају пита јесу ли ти знакови пажње довољни како би се примјерено похвалио труд њихових младих нада и подстакла изврсност и жеља за знањем код њихових колега.

“Некако се наше ловорике чине бљедуњавим и бирократско одрађеним када се успоређују с онима из Бањалуке”, закључује index.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана