Инцидент у Подгорици, полиција спријечила сукоб испред Храма

Танјуг
Foto: vijesti.me

ПОДГОРИЦА - Подгоричка полиција спријечила је вечерас сукоб учесника аутоколоне и присталица Српске православне цркве испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Потом је дошло до инцидента испред зграда у Блоку пет гдје је полиција привела једног од окупљених, јер није желио да се удаљи и поред упозорења, преноси портал ЦдМ. Полиција је употријебила спреј.

Након што је феминистичка група која дјелује под називом “Богоугоднице” протестовала вечерас преко пута Храма Христовог Васкрсења у Подгорици због премијере документарног филма “Црна Гора, подељена земља” аутора Бориса Малагурског, и том приликом доживјела бројне увреде групе младића, дошло је до још једног инцдента.

Учесници вечерашње аутоколоне, која је традиционално прошла од мурала Крсту Зрновом Поповићу и наставила шетњом Булеваром Светог Петра Цетињског испред Скупштине Црне Горе, стигла је вечерас испред Храма. Скандирали су Крсту Зрнову Поповићу, а са друге стране се чуло “Није ово Монтенегро”, “Косово је Србија”, “Не дамо светиње”.

Тада су присталице СПЦ покушале да пробију заштитну ограду, али је полиција брзом интервенцијом успјела да спријечи сукоб двије супротстављене групе.

Направљен је дупли кордон са обје стране булевара, а полиција је успјела да учеснике аутоколоне помјери до паркинга.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана