Инцидент у хрватској бањи: Достављач грешком сипао киселину у базен, у болници 19 људи ВИДЕО

ГС
Foto: Принтскрин

ТУХЕЉСКЕ ТОПЛИЦЕ- Сви гости базена у Тухељским Топлицама евакуисани су данас послијеподне због испаравања за сада непознатог средства.

Хрватски медији преносе да је повријеђен велики број људи, који се жале на респираторне и кожне сметње, чак и опекотине. Укупно 19 особа је затражило помоћ и задржане су у болници.

Већина пацијената који су пристигли у болнице су туристи из Словеније, Италије и Холандије.

Након инцидента, огласио се директор Терма Тухељ, Васја Чретник.

"Око 18 сати достављач хемикалија доставио је натријев хиперклорид који користимо за обраду базенске воде коју складиштимо у стројарници базена. Приликом доставе достављач је грешком сипао киселину ПХ- (минус) те је у тренутку дошло до хемијске реакције у зраку која се почела ширити просторијама према саунама и велнес центру. Морамо напоменути да ситуација нема везе с базенском водом", рекао је Чретник за Вечерњи лист.

Каже да су одмах поступили у складу с протоколом за несреће и почели с евакуацијом.

"Шеф техничког одјела био је на мјесту несреће у свега пар минута те је заједно с осталим радницима превентивно поступио у складу са свим протоколима. Саосјећамо с насталом ситуацијом. Наши радници одлично су се снашли у наведеној ситуацији што је и резултат наших честих вјежби евакуација и спашавања те захваљујући томе није дошло до озбиљнијих посљедица на здравље гостију", рекао је Чретник.

Најавио је и да ће ресорт нормално радити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана