Хрватско министарство се оградио од расистичких ставова свије службенице

Срна
Хрватско министарство се оградио од расистичких ставова свије службенице

Загре - Министарство спољних и европских послова Хрватске оградило се од расистичких ставова које је на друштвеним мрежама изнијела службеник Министарства Елизабета Мађаревић.

У саопштењу из Министарства истиче се да је Мађаревићева одмах позвана у Министарство, гдје ће бити утврђене све чињенице у вези са њеним објавама, с обзиром на озбиљне индиције повреде прописа којима је уређен рад Службе спољних послова Хрватске, али и Закона о државним службеницима.

“Након утврђивања чињеница, Министарство ће предузети одговарајуће мјере прописане Законом о спољним пословима и Законом о државним службеницима”, додаје се у саопштењу.

Из Министарства наводе да је Мађаревићева од јануара на дипломатском мандату у Амбасади Хрватске у Берлину.

Након што је хрватски портал “Индекс” објавио скриншотове њених расистичких коментара, Мађаревићева се огласила на свом профилу на “Фејсбуку”, наводећи да није политичарка, па има право да говори шта жели.

“Нисам званичник, нити политичар, већ обична особа која има право на приватност, али имам своје конзервативне ставове од којих не одступам и које дијелим слободно јер живим у слободној земљи, а који су засновани на чињеницама”, написала је Мађаревићева.

Она је додала да је “непрофесионално од данашњих новинара на овакав начин уништавају обичне људе”.

“Или више не смијемо бити мислећа бића и имати слободу говора? А ако некоме треба објашњавати како је Европа демографски изгледала прије неколико деценија и кроз читаву историју, нека само окрене демографску статистику”, додала је она.

Мађаревићева је на свом “Фејсбук” профилу, према скриншотовима које је објавио “Индекс” написала на енглеском, између осталог, - “Чиста и аутентична Европа. Само бијели Европљани како је било прије само 30 година у цијелој Европи. Ово би требало да буде добра реклама за одмор. Неко би помислио да то више није могуће, али срећом јесте”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана