Хрватски војници се дрогирали током мисије

Танјуг
Хрватски војници се дрогирали током мисије

ЗАГРЕБ - Два припадника хрватске војне полиције, који су у саставу хрватског контингента у НАТО активности у Литванији, били су позитивни на тестирању за коришћење опојних дрога и биће враћени у земљу, саопштило је данас Министарство одбране.

"Припадници Војне полиције Хрватске војске из састава 2. хрватског контингента у НАТО активности Ојачане предње присутности у Литванији, у недјељу, 16. фебруара, приликом тестирања утврдили су присутност недозвољених средстава код двојице војника, припадника 2. ХРВЦОН-а, који ће одмах бити враћени у Хрватску", каже се у саопштењу.

Како преноси Хина, припадници хрватске војне полиције су приликом тестирања на опијате утврдили да су два припадника конзумирала опојне дроге, а према изјавама те двојице припадника, недозвољена средства су набавили и конзумирали приликом одобреног изласка из касарне.

Против двојице припадника Хрватске војске, како се наводи, биће спроведен дисциплински поступак и биће удаљени из службе.

"У Министарству обране и Хрватској војсци нулта је толеранција на невојничко понашање, злоупотребу свих недозвољних средстава, алкохола и дрога, а свако такво незаконито понашање и свако одступање од војне дисциплине изразито се строго санкционише и оштро осуђује", наглашава хрватско Министарство одбране у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана