Хрватска у шоку: Несталом дједу одрубљена глава и раскомадано тијело

Jutarnji.hr
Foto: Dnevno.hr

ГЛИНА, СПЛИТ - Александар Нишевић (29) из Глине, који је у љето прошле године шокирао Сплићане физичким нападима на двије жене те који је због тога осуђен на 11 година затвора, у понедјељак је осумњичен и за убиство свог дједа Милоша Нишевића (89) којем се од краја 2019. изгубио сваки траг.

Милош Нишевић се од 28. децембра 2019. сматрао несталом особом, али радом криминалиста из више управа утврђено је, нажалост, да је његов нестанак имао злокобну позадину, пише Јутарњи лист.

Остаци тијела Милоша Нишевића наводно су раскомадани пронађени прије некога времена, а полиција је сад за његов нестанак осумњичила његова агресивног унука који се од љета прошле године налази у затвору.

Према незваничним информацијама, 89-годишњаку је након убиства била одрезана глава. Мотив је наводно био користољубље, односно пензија убијеног Милоша те је његов унук пријављен за тешко убиство из користољубља.

Александар Нишевић је до јуна 2021. био је потпуно непознат хрватској јавности, иако није био непознат правосуђу. Био је вишетруко осуђиван због крађа, а иако је накупио 13 правомоћних пресуда, стално је добијао условне казне од судова широм Хрватске.

У јулу 2021. његова агресивност постала је јавно позната, кад је надзорна камера забиљежила његов бруталан напад на једну од двију жена које је безразложно напао у истом дану.

Најприје је у 7.15 сати у објекту на плажи Фируле флашом у главу ударио Невенку Маргету (52), а кад је жена пала на степенице, наставио ју је ударати шакама по глави и врату те је хватати рукама за врат.

Након што су га зауставиле туристкиње које су наишле, нападач је побјегао.

Недуго затим у Улици Антуна Бранка Шимића с леђа је више пута каменом у главу ударио 40-годишњакињу те ју потом наставио тући шакама по глави.

Утврђено је да је 52-годишњакиња задобила лакше повреде, а 40-годишњакиња тешку повреде ноге.

Нишевића је полиција убрзо ухапсила те се од тад налази иза решетака. Након оваквих напада сви су се запитали одакле толика агресивност код 29-годишњака који дотад није починио ништа теже од крађе по трговинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана