Хрватска: У саобраћајној несрећи повријеђено троје младих

Срна
Хрватска: У саобраћајној несрећи повријеђено троје младих

ЗАГРЕБ - Троје младих тешко је повријеђено у саобраћајној незгоди у мјесту Фердинандовац у Подравини када је аутомобил у којем су се налазили слетио са коловоза и ударио у кућу.

Из полиције наводе да је 19-годишњи возач превезен у Општу болницу у Вировитици, док су 18-годишња путница и 16-годишњи путник у аутомобилу добили повреде опасне по живот те су превезени у Општу болницу Копривница.

До незгоде је дошло ноћас у 1.50 часова, када је возило слетјело са коловоза на траву и ударило у кућу.

Хрватски медији наводе да је 19-годишњи возач управљао аутомобилом "волксваген" копривничке регистрације, да није имао положен возачки испит и да му је утврђено 0,45 промила алкохола у организму.

Због сумње да је изазвао кривично дјело изазивање саобраћајне несреће, против осумњиченог 19-годишњег возача биће поднесена кривична пријава надлежном државном тужилаштву.

У другој саобраћајној несрећи на ауто-путу А3, када су се јуче сударили аутомобил и аутобус, погинула је 73-годишња жена, док је друга жена која је управљала возилом тешко повријеђена.

Из полиције наводе да је утврђено да је аутобус њемачке регистрације, којим је управљао 52-годишњи држављанин БиХ, због неприлагођене брзине кретања налетио на "волксваген" загребачке регистрације којим је управљала 44-годишњакиња.

Од налета "волксваген" је подлетио под приколицу теретног возила "мерцедес", БиХ регистрације, којим је управљао 49-годишњи држављанин БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана