Хрватска: Скинуо маску са кисеоником, побјегао из болнице, па преминуо

Срна
Хрватска: Скинуо маску са кисеоником, побјегао из болнице, па преминуо

ЗАГРЕБ - Мушкарац, заражен вирусом корона, који је преминуо након што је побјегао из загребачке болнице, сам је скинуо маску са кисеоником, откопчао се с монитора, извадио интравенску канил и кроз балконска врата отишао ванјским степеницама, пишу хрватски медији.

Из Клинике за инфективне болести “Др Фран Михаљевић” су навели да је петесеттрогодишњак хоспитализован 18. октобра, али да је он одмах рекао да не жели примати терапију.

Након што су уочили да није у собама, позван је на мобилни телефона па је дежурном љекару пренио да није тешко болестан, да се вози аутомобилом кући и одбија се вратити у Клинику.

Из полиције су навели да су добили дојаву да је пацијент самовољно напустио болницу, али и да су добили информацију да је та особа преминула на подручју Самобора у приватном простору.

Из Завода за хитну медицину Загребачке жупаније испричали су да су јуче добили позив за интервенцијом у насељу Хото виле, гдје су затекли пацијента без свијести и знакова живота.

Од мајке пацијента су сазнали да је он позитиван на вирус корона, да је био у болници и да је побјегао. Љекарска екипа је покушала реанимацију, али нису успјели.

Директор болнице “Др Фран Михаљевић” Алемка Маркотић рекла је да није први пут да је отишао самовољно из болнице.

“Ако је пацијент животно угрожен онда га можемо задржати, али ми немамо затвор, не можемо некога против његове воље држати. Ако је особа добро, могао је изаћи”, рекла је Маркотићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана