Хрватска полиција засута мецима, сумња се да је пуцано из БиХ

ГС
Хрватска полиција засута мецима, сумња се да је пуцано из БиХ

СЛУЊ - Пуцњеви у шуми из непознатог смјера узнемирили су јуче полицајце у Карловачкој жупанији те су у акцију послани припадници специјалне полиције.

Како се неслужбено дознаје, припадници специјалне полиције Осијек пријавили су да су одвратили групу миграната те да је према њима у том тренутку пуцано из ватреног оружја. Инцидент је био у сриједу послијеподне, а све се одвијало у шумском предјелу у околини Слуња, које је познато као дио балканске кријумчарске руте миграната.

Претражили су цијело подручје те нису пронашли нити људе нити чауре нити оружје. На срећу, нема информација о повријеђенима. 

Према информацијама 24сата, једна од могућности је и како је неко пуцао с друге стране границе, унутар БиХ. Контактирали су одмах колеге из МУП-а Унско-санског кантона, но они нису имали дојава или поступања.

"Људи краду дрва па се обрачунавају. Има ондје и доста криволоваца, а знају се и међусобно свађати кријумчари људи. Мигранти плаћају разнима да их преведу преко границе па су и они незадовољни кад их нетко превари", кажу извори за 24сата за ситуацију у пограничном подручју БиХ.

Нажалост, све то се одражава и на људе у околици Слуња и Раковице, који су све нервознији због проласка група миграната. Осим што за собом остављају неред, смеће и одјећу, у страху су јер не знају је ли ико од њих наоружан. Да то није ријеткост говоре и медијски извјештаји из сусједне Србије и Војводине гдје су чести оружани обрачуни банди кријумчара из  Авганистана. 

"Шума је постало ратно подручје миграната и кријумчара људи. Недавно сам имао сусрет са наоружаним Авганистанцима. Ишао сам шумом, неасфалтираним путем. Одједном сам чуо глас, како причају преко радија, а онда сам угледао троје како стоје поред ограде у грмљу, са двије аутоматске пушке. Имали су су опасаче, спремнике за метке, ручне бомбе. Видио сам да је до њих дошао приватни ауто, ‘Опел астра’. Побјегао сам, извадио телефон и позвао полицију. Како сам стигао до асфалта, они су улазили тим аутом у шуму, а потом их из шуме излази још са пушкама. Нисам знао што да радим, они су ми видјели и лице и све. Полиција је дошла посље 15 минута. Ово није војска, ово су командоси", рекао је мјештанин Иштван Сарапка за Нову.рс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана