Хрватска полиција у Горском Котару упуцала мигранта?

Агенције
Хрватска полиција у Горском Котару упуцала мигранта?

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић изјавио је касно синоћ да је мигрант, који је поподне повријеђен током полицијског поступања у сузбијању незаконитих миграција на подручју Горског котара, задобио тежу повреду те је превезен у ријечку болницу гдје су га оперисали.

При поступању полицијских службеника, који раде на сузбијају незаконитих миграција, у суботу касно поподне на неприступачном подручју Горског котара дошло је до рањавања једног страног држављанина за којег се сумња да незаконито борави на подручју Хрватске.

"Данас око 17 сати хрватска полиција је поступала, као и сваки дан, у заштити државне границе, односно у спрјечавању проласка илегалних миграната преко територије Републике Хрватске, у близини Тухобића, односно 5 километара од прве цесте, на неприступачном терену. Полицијски службеници су спрјечавали прелазак групе, која се највјеројатније жељела докопати Словеније, а у том поступању је један мигрант повријеђен," рекао је министар, преноси Хина.

Вјеројатно је упуцан

Према до сада прикупљеним сазнањима, вјеројатно је дошло до рањавања због употребе ватреног оружја. По томе ће, казао је министар, поступати надлежно Жупанијско државно одвјетништво, које ће провести виђај. Уз то, главни равнатељ полиције упутио је у Ријеку стручни тим Равнатељства, један дио тог тима је синоћ дошао, а друг дио тима, у којем ће бити заступљене све релевантне линије рада хрватске полиције, ће доћи данас, тако да ћемо имати више информација, казао је министар.

Тешко повријеђен мигрант

Министар Божиновић је у ријечкој болници разговарао с докторима, који су мигранта збринули у примарном тракту, а потом и с лијечником из операцијског тима. Ради се о тежој повреди.

На питање јесу ли и мигранти били наоружани, одговорио је да у овом тренутку не може говорити о детаљима, јер је због тога и наложе нувиђај од стране Државног одвјетништва, које ће данас изаћи на терен, а такође и инспицирање догађаја од стране Равнатељства полиције.

Остали мигранти су, колико му је познато, у полицијској станици и има их 15-ак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана