Хрватска: Полиција морала да користи сузавац да заустави тучу

Тањуг
Хрватска: Полиција морала да користи сузавац да заустави тучу

ЗАГРЕБ - Хрватска полиција била је принуђена да употреби сузавац како би зауставила тучу двојице пијаних мушкараца и других засад непознатих особа у месту Параг, у Међимурској жупанији, саопштено је данас из полиције.

Како се наводи, полиција је приликом интервенције током инцидента који се догодио у суботу увече употребила сузавац због “солидарисања већег броја окупљених грађана са изгредницима”.

Додаје се да је локална полиција ухапсила двојицу мушкараца “уз употребу средстава присиле, тјелесне снаге и средстава за везивање”, као и да је започета потрага за осталим учесницима туче у којој су најмање две особе лакше повређене, преноси Хина.

Полиција је бацила сузавац након што су се окупљени солидарисали са изгредницима и, упркос упозорењу, наставили да гласно негодују и пријете полицајцима које су покушали да окруже, стоји у саопштењу.

У помоћ полицијској патроли били су упућени службеници интервентне полиције.

Ухапшеним мушкарцима, старости 33 и 28 година, измјерено је 0,73 и 0,89 промила алкохола у крви, а полиција их, осим за општу тучу, терети за нарушавање јавног реда и мира на нарочито дрзак и безобразан начин.

Полиција је даљњом криминалистичком истрагом досад идентификовала шест особа против којих ће бити поднјети оптужни предлози због прекршаја нарочито дрског понашања.

Истрага се наставља, додаје се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана