Хрватска: Обољели од Ковид-19 ишли у станицу за технички преглед и користили јавни превоз

Тањуг
Хрватска: Обољели од Ковид-19 ишли у станицу за технички преглед и користили јавни превоз

САРАЈЕВО - На подручју Хрватске надлежним државним тужилаштвима поднесене су кривичне пријаве против двије особе за које се сумња да су починиле кривично дјело “Ширење и преношење заразне болести”.

Полицијски службеници Полицијске управе загребачке провели су криминалистичко истраживање над 28-годишњаком због сумње да је 30. октобра напустио адресу боравишта у Сесветама, иако му је епидемиолог одредио мјеру лијечења у кући на адреси боравишта из разлога што је био позитиван на вирус корона. Он је отишао у станицу за технички преглед возила на подручју Новог Загреба, како би ријешио послове везане за пријенос власништва над возилом.

“На тај начин, довео је у опасност од ширења заразне болести, особе с којима је био у контакту”, саопштено је из ове Полицијске управе.

Полицијска управа Осјечко-барањска саопштила је да се завршеним криминалистичким истраживањем сумња да се 51-годишња хрватска држављанка није придржавала епидемиолошких мјера и изолације која јој је одређена од 9. до 18. новембра због дијагностициране заразне болести Ковид-19.

“У понедјељак 16. и у уторак 17. новембра, свјесно је напустила мјесто пребивалишта те користила јавни пријевоз како би отпутовала у други град на подручју жупаније чиме је довела у опасност да се заразна болест прошири међу људе”, наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана