Хрватска на ногама због Вучићевих ријечи - пријете и оптужницом

ГС
Foto: Taнјуг

Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло прву оптужнице против четири висока официра Војске Хрватске због ратног злочина над српским цивилима у акцији Олуја.

Од објаве ове вијести у хрватским медијима не престаје хајка на предсједника Србије Александар Вучића и Србију.

У Хрватској су се одмах сви дигли на ноге, води се стравична кампања против српског народа, а ствар је ескалирала дотле да су почели да пријете оптужницом против Александра Вучића, али је предсједник Србије имао спреман одговор злочинцима из Хрватске.

Подсјећања ради, на Петровачкој цести, код мјеста Бравско на територији Републике Српске 1995. године, у налету хрватских "зрачних витезова" погинуло је девет цивила, а међу њима четворо дјеце старе од 6 до 13 година.

Даринка Дрча (68) и њени унуци Јовица Дрча (6) и Мирјана Дубајић (21), брат и сестра Невенка (11) и Жарко (9) Рајић, Крстан Вуковић (44) и његов син Дарко (13), Бранко Стјеља (72) и његов син Мирко (34), погинули су тог кобног дана, а још педесетак особа је рањено, понајвише дјеце, преноси Б92.

За овај злочин оптужени су официри хрватске војске:

- Имра Аготић (1943), командант хрватског РВ и ПВО, помоћник Главног штаба хрватске војске

- Јосип Чулетић (1951), заменик команданта хрватског РВ и ПВО
- Данијел Боровић (1958), командант Прве Ловачке ескадриле хрватског РВ и ПВО
- Непознати пилот хрватског РВ и ПВО
- Непознати пилот хрватског РВ и ПВО Они се терете да су 7. и 8. августа 1995. године наредили авионско ракетирање колоне избјеглица на Петровачкој цести, код Босанског Петровца, као и у мјесту Сводна код Босанског Новог, у Босни и Херцеговини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана