Хрватска држављанка пронађена неповријеђена

Срна
Хрватска држављанка пронађена неповријеђена

ЗАГРЕБ - Хрватски амбасадор у Турској Хрвоје Цвитановић рекао је да је пронађена хрватска држављанка за коју су сматрало да је нестала након разорног потреса у Турској.

“Имам информацију да је пронађена, да је добро, да је здрава и да је на путу према својој породици”, рекао је Цвитановић за хрватске медије.

Хрватица већ дуже вријеме с породицом живи у Антакји на самом југу Турске. Њен супруг покушавао је сазнати информације о њој док је истовремено помагао у проналаску и ослобађању заробљених у рушевинама.

“Чуо сам да се јавила и у Хрватску. Сад су њена мајка и остали мирни. Данас послијеподне смо били јако забринути што никако нисмо могли добити никакву информацију у вези са њом”, додао је Цвитановић.

Двије хрватске држављанке повријеђене су у потресу који је у ноћи с недјеље на понедјељак погодио југ Турске.

“Једна је још у болници, али изван животне опасности, а друга је још јуче послијеподне пуштена из болнице”, рекао је амбасадор Цвитановић.

Земљотрес јачине 7,9 степени по Рихтеру погодио је јуче централну Турску и сјеверозапад Сирије.

Број жртава земљотреса у Турској повећан је на 5.434, док је више од 31.000 повријеђено. У Сирији су према посљедњим подацима у земљотресу погинуле 1.832 особе, док су хиљаде повријеђене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана