Хиљаде вјерника на молебану у Никшићу

Срна
Хиљаде вјерника на молебану у Никшићу

НИКШИЋ - Хиљаде вјерника у Никшићу вечерас је послије молебана у Храму Светог Василија Острошког прошетало у литији градским улицама, одакле је поручено да су таквим отпором неуставном Закону о слободи вјеоисповијести ушли у историју.

Вјерницима се на Тргу обратио протојереј Никола Маројевић, који је истакао како се драма са улица Црне Горе проширила на многе земље гдје живе православни хришћани и да сада надмашује и саме протагонисте.

"Ово је историја у пуном смислу ријечи. Они, који радећи свој посао по трговима и на ћошковима, дроновима и базним станицама, пописујући нас у књиге рапорта својим надређенима, у ствари нас уписују у књигу части, поштења и људског достојанства", нагласио је Маројевић.

Према његовим ријечима, много је већа светиња коју вјерници бране од силе која је испред њих.

"Ово нису само улице, као што нису само шетње. Ово су молитвени вапаји народа рањеног неправдом и суштинским понижењем", рекао је Маројевић и поручио да нико не може уништити дух слободе, који се проноси улицама.

Литија је вечерас први пут прошла и Вирпазаром, на обалама Скадарског језера. Окупило се неколико стотина грађана у знак протеста поводом усвајања Закона о слободи вјероисповијести.

На језеру Крупац код Никшића сутра, на Богојављење, у 13.00 часова биће организовано пливање за Богојављенски крст. Из Епархије будимљанско-никшићке су навели да се за пливање пријавило више од 200 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана