Хапшења због напада на Србе у Книну, међу повријеђенима и дијете

index.hr
Хапшења због напада на Србе у Книну, међу повријеђенима и дијете

Книн - Полиција је привела више особа које се доводе у везу са нападом на госте кафића код Книна који су гледали утакмицу Црвене звезде, када је повријеђено пет особа, укључујући и једно дијете, јавља хрватски “index”.

Из шибенско-книнске полицијске управе је саопштено да се утврђују све околности тог догађаја и да полиција интензивно ради на откривању осумњичених за кривично дјело које су окарактерисали као насилничко понашање и наношење тјелесних повреда.

Из полиције су навели да је у мјесту Удзоље на подручју Книна у 22.30 неколико непознатих особа вербално и физички напало власницу кафића и госте, при чему су оштетили и инвентар.

Том приликом је, како су навели, пет особа лакше повријеђено, међу њима и један малољетник.

Након тога око 22.50 сати у мјсту еврске, неколико за сада непознатих особа је вербално, а потом и физички, напало власника другог кафића и госте, али нико није повријеђен.

Хрватски “Index” раније је јавио да се први инцидент догодио у општини Бискупија код Книна, када је у кафић у којем су гости гледали утакмицу између Јанг бојса и Црвене звезде упала група маскираних нападача и физицки их напала.

У нападу је повријеђено више људи, а локални портали “Ферал Њуз” и “Далмација Данас” преносе да је у болницу превезено петоро људи, укључујући и власника кафића, који је ударен флашом у главу.

Међу повријеђенима је и деветогодишње дијете.

Према за сада непотврђеним информацијама, један од њих је током напада имао мачету.

“Index” наводи да се инцидент догодио и у еврскама код Кистања, када је неколико особа ушло у локални кафић и провоцирало госте који су гледали утакмицу.

Радило се углавном о провокацијама на националној основи, рекао је власник кафића “Ферал Њузу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана