Хаос на хрватској обали: Због лежаљке напао њемачког туристу

ГС
Хаос на хрватској обали: Због лежаљке напао њемачког туристу

У петак ујутру, на плажи у Башкој Води у Хрватској, 45-годишњак је физички напао 51-годишњег Нијемца због лежаљке, полиција је одмах изашла на терен, оградила дио плаже и привела 45-годишњака.

Башка Вода је иначе хрватска општина са највише концесионих одобрења за лежаљке, а овај инцидент је један у низу сукоба концесионара и туриста.

Раније ове године, у јуну, мјештанин је напао једног човека из Пољске. Свједоци су рекли да је то био Мата Рошчић, син начелника општине Јошка Рошчића. Двије године раније, општински редар је напао двије девојчице. Оба догађаја су имала исти узрок.

Туристи су помјерили празне лежаљке како би своје пешкире поставили на плажу. Иако по прописима концесионари не смију ни да остављају празне лежаљке на плажи, њихово помјерање их љути и нападају купаче. Полиција још не може да говори о околностима јутрошњег обрачуна, али је, према описима свједока, ријеч о истој ситуацији, пише "Jutarnji".

 

Један од концесионара се у петак рано ујутру потукао са туристом. Не знам који је концесионар. Оградили су плажу траком, било је и крви – испричао је за Јутарњи лист, мјештанин Башке Воде.

Нешто дубље се дешава. Закон о поморском добру је добро написан, али га нико не поштује. Правилник јасно каже да се лежаљке морају држати на гомили и само када гост то затражи, поставља се лежаљка. Ми смо општина у округу са највише концесионих одобрења, чак 121 за лежаљке.

Ујутро су лежаљке разбацане по плажи тако да гост мора да их изнајми јер иначе не би имао гдје да стави пешкир. То је политички пројекат који градоначелник не жели да спријечи, јер на рачун ових уступака добија гласове – прокоментарисао је неред са лежаљкама.

Полицијски службеници Полицијске станице Макарска довршили су криминалистичко истраживање над 45-годишњим мушкарцем због сумње да је починио прекршај из Закона о прекршајима против јавног реда и мира.

Сумња се да је на плажи напао 51-годишњег мушкарца из Немачке. Нанео му је лакшу физичку повреду. Нападач је уз оптужни предлог приведен Опшинском прекршајном суду, саопштено је из Сплитско-далматинске Полицијске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана