Грађанима БиХ улазак у Црну Гору од данас једноставнији и јефтинији

Г.С.
Грађанима БиХ улазак у Црну Гору од данас једноставнији и јефтинији

Институт за јавно здравље Црне Горе ажурирао је листе држава и БиХ сврстао у групу земаља из којих је за улазак у Црну Гору потребан документ којим се доказује негативан резултат ПЦР или ЕЛИСА теста на Ковид-19

Иако је држављанима Босне и Херцеговине за улазак у Црну Гору и даље потребан негативан резултат теста на коронавирус, од данас је на снази одлука према којој је прелазак границе једноставнији, али и јефтинији, преноси Аваз.

Институт за јавно здравље Црне Горе, након анализе епидемиолошких података, ажурирао је листе држава и БиХ сврстао у групу земаља из којих је за улазак у Црну Гору потребан документ којим се доказује негативан резултат ПЦР или ЕЛИСА теста на Ковид-19.

Ранијом одлуком Института, за држављане БиХ важио је само негативан ПЦР тест, чија је цијена у лабораторијима у БиХ око 200 КМ. Цијена ЕЛИСА тестова је много нижа и у Горажду, на примјер, кошта око 30 марака.

Хрватска је остала на листи земаља из којих је улазак у Црну Гору могућ без ограничења, док је држављанима Србије боравак у Црној Гори допуштен само уз одређивање мјера самоизолације или карантена.

Нова одлука Института за јавно здравље Црне Горе на снази је од 29. јуна до 5. јула 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана