Гардероба супруге Мила Ђукановића под лупом Агенције за спречавање корупције

ГС
Foto: Твитер

Црногорска Агенција за спречавање корупције спроводи поступке против десет функционера код којих је утврђено да им се животни стил не поклапа са приходима, а под лупом ће бити супруга предсједника Лидија Ђукановић и њен скупоцјени стајлинг.

Агенција за спречавање корупције је до сада у сваком поступку који је покренула, а који се тицао породице Ђукановић, утврдила да кршења закона није било. 

Из Агенције су, према писању Дана, штуро одговорили у којој је фази поступак који је покренут у односу на предсједника државе Мила Ђукановића, а који се односи на његове сатове и да ли је АСК контактирала с компанијама које производе сатове који су виђени на његовој руци како би утврдили њихову вриједност.

"Поступак је у току, због чега, у складу са Законом о спречавању корупције, нијесмо у могућности да вам у овој фази понудимо више информације. По окончању поступка, Агенција за спречавање корупције ће одлуку учинити јавно доступном", кажу у АСК.

Предсједникова супруга Лидија Ђукановић често је фотографисана у одјевним комбинацијама које премашују њену и плату њеног супруга, које су званично пријављене.

Посљедњи пут, Лидија Ђукановић је сликана на протесту "Има нас" испред Скупштине, гдје је, према писању медија који су анализирали њен стајлинг и сајтове са маркираном гардеробом, имала стајлинг, односно прслук и џемпер, који су коштали наводно 4.300 евра.

АСК смо питали да ли ће се у односу на ове околности покренути испитни поступак због непоклапања животног стила и пријављених прихода, преноси РТС.

"Агенција за спречавање корупције ће, у оквиру својих надлежности прописаних законом, провјерити ваше наводе", уверавају у АСК.

Прошле године супруга Ђукановића је на Париском мировном форуму одабрала скупу одјећу - одлучила се хаљину бренда "валентино", која кошта 3.500 евра.

Прва дама Црне Горе је и недавно на себи имала хаљину марке "Емилија Викстед", која је на појединим сајтовима достизала цијену од око 3.000 евра. Она се у друштву супруга појавила на краљевској гала вечери у Мадриду коју је организовао принц Филип Шести.

Лидија Ђукановић је, према писању Дана, позната и као љубитељка скупих торби, па се тог пута одлучила за марку "диор". Слична торба у црној боји кошта, како је објављено, 4.100 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана