Двоје државних секретара у Влади Србије заражено вирусом корона

Танјуг
Двоје државних секретара у Влади Србије заражено вирусом корона

БЕОГРАД - Вирусом корона заражени су и државни секретар у Министарству заштите животне средине Драган Јеремић и државна секретарка у Министарству финансија Јелена Танасковић.

Јеремић је сам потврдио да је позитиван на вирус, као и да је тестиран у петак, али да се одлично осјећа.

Он је за “Ало” рекао да се још од 21. марта налази у куцној изолацији.

“Имам терапију, нисам био у контакту ни са ким из Министарства. Чим сам осетио симптоме, ја сам се сам изоловао. У среду имам поново контролу, снимање плућа и после тога ћу највероватније бити поново тестиран”, рекао је он.

Осим њега, вирусом корона заражена је и државна секретарка у Министарству финансија Јелена Танасковић, потврђено је Блицу у том Министарству, а има лакше симптоме и осјећа се добро, о чему их је обавијестла путем мејла.

Танасковић је након увођења ванредног стања и на основу инструкција које је донијела влада упућена на рад од куће, као и већина запослених у Министарству који су испуњавали услове из поменуте инструкције (навршених 60 година живота, дијете млађе од 12 година, хроничне болести...).

“Танасковић је, према нашим сазнањима заражена у приватном окружењу, дакле ван Министарства, док је посао обављала од куће. Након што је заражена, није била у непосредном контакту ни са ким из Министарства. Нема других здравствених обољења, и надамо се да це успешно и брзо да се опорави”, рекли су у том Министарству.

Додају да су у самом Министарству од појаве вируса прописане строге мјере заштите, један дио запослених ради од куће, а они који долазе на посао носе заштитне маске, рукавице и мјери им се тјелесна температура при уласку у зграду, а редовни се ради дезинфекција објекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана