Два држављанина БиХ и Француз осумњичени за рачунарске преваре

Срна
Два држављанина БиХ и Француз осумњичени за рачунарске преваре

ПОДГОРИЦА - Службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције поднијели су кривичну пријаву Основном државном тужилаштву у Улцињу против држављана БиХ чији су иницијали Б.Р. /26/ и К.Ж. /24/ због сумње да су извршили кривично дјело рачунарска превара на штету два физичка лица из Црне Горе у износу од 1.917 евра.

Сумња се да су Б.Р. и К.Ж. извршили ово кривично дјело тако што су клонирали банковне картице са којих су вршили плаћање на ПОС терминалима ван Црне Горе, саопштено је из црногорске Управа полиције.

Службеници Сектора су у координацији са Основним државним тужилаштвом у Улцињу и канцеларијом Интерпола у Подгорици идентификовали лица и против њих поднијели кривичну пријаву.

Осим тога, поднијета је и кривична пријава Основном државном тужилаштву у Колашину против држављанина Француске чији су иницијали Ф.П.Е. /72/ због сумње да извршио кривично дјело рачунарска превара на штету једног физичког лица из Црне Горе у износу од 7.746 евра.

Наведено кривично дјело је извршено тако што је оштећено лице са осумњиченим лицем ступило у контакт посредством друштвене мреже, у циљу добијања кредитних средстава у износу од 3.000 евра.

Након остварене комуникације, оштећена је доведена у заблуду тако што је у дужем временском периоду, а по претходно датим иструкцијама, уплаћивала новчана средства која су представљена као неопходна за обраду кредита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана