Дубровник: Данима нису знали да им је умро члан породице

Срна
Дубровник: Данима нису знали да им је умро члан породице

Породица из Дубровника четири дана није знала да је преминуо члан њихове фамилије јер су им из тамошње болнице заборавили јавити, преносе хрватски медији.

О свему је проговорила снаха преминулог која је, као и цијела породица, згрожена поступцима болнице. Каже како је њезин свекар у болницу примљен 2. јануара због можданог удара.

“Због ситуације с короном посјете нису допуштени, знате како је… Моја свекрва је више пута звала болницу, али јој је речено да ће ју, ако буде што ново, неко назвати. Чула се с доктором тог 11. јануара током дана. Кад је назвала 14. и питала какво је стање њеног супруга, љекар је питао: 'Како ви не знате?'. Пита она 'А шта не знам?'. Рекао јој је да јој је супруг умро 11. јанара”, испричала је снаха покојника за Дневник.хр.

Додаје како им је речено да дођу по ствари преминулог. Како су, каже, све сазнали у четвртак поподне, у болницу су дошли у петак.

“Речено нам је да главна сестра, која има ствари, ради од 8 до 3. Кад смо у петак дошли, она нам је рекла да је ствари бацила”, говори згрожена жена.

 Истиче како су и отпусно писмо и документацију писали с датумом 15. јануар. Од особља болнице, каже, видјели су само главну сестру.

“Свекров љекар др. Черимагић је након тог позива свекрве назвао назад и рекао као да опростимо, те да је љекарка која је тај дан била дежурна имала пуно посла”, говори снаха преминулог мушкарца. Жена каже да су писали и Министарству.

Директор болнице Маријо Бекић одговорио је да је у току оснивање Комисије за унутрашњи надзор које ће испитати све околности случаја те да ће више сазнања о свему имати сљедеће седмице.

Министар здравства Вили Берош огласио се о цијелој ситуацији за коју је сазнао из медија.

“Нисам примио писмо, али сам јутрос, кад сам видио у медијима, назвао породицу и извинио се због те погрешке, изразио саучешће и рекао да ћемо истражити ситуацију”, рекао је Берош за Дневник.хр.

 Рекао је како ће, уз унутрашњи надзор који је већ покренут, у дубровачку болницу бити упућена и инспекција Министарства здравства.

“Те се ствари апсолутно не смију догађати”, додао је министар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана