Државни тужилац ХР признао да је масон, не разматра оставку

Тањуг
Државни тужилац ХР признао да је масон, не разматра оставку

ЗАГРЕБ - Хрватски државни тужилац Дражен Јеленић признао је да је члан масонске ложе, али је рекао да не размишља да поднесе оставку због тога.

Јелинић је за Н1 рекао да се ради о законски основаном удружењу које се, како је навео, залаже за бољитак у друштву.

Упитан зашто је постао члан масонске ложе, Јелинић је рекао да га је пријатељ питао да се учлани и да му је импоновало што су га звали.

"С обзиром на то да је гесло да само угледни људи могу постати чланови масонске ложе, морам признати да ми је у том тренутку то, с једне стране импоновало, да је неко препознао моју стручност, рад, професионално залагање и да на тај начин могу да допринесем раду једног удружења, које се залаже за бољитак у друштву, заједници, почевши од породице, окружења у којем живите и коначно Републике Хрватске, односно домовине", рекао је Јеленић, а преноси Хина.

Хрватска јавност преиспитује вјеродостојност и непристрасност државног тужиоца као члана масонске ложе, и пошто се нашао у истрази афере везане за уцењивање офталмолога Никице Габрића, оснивача и директора Специјалне болнице за офталмологију Светлост, такође масона.

Због сумње да су починили кривично дјело покушаја изнуде, загребачка полиција привела је у петак троје новинара недељника 7Дневно.

Они су ухапшени због сумње да су уцјењивали Габрића, тражећи од њега око 27.000 евра које би платио кроз огласе у њиховом листу, да не би објавили фотографије церемоније масонске ложе којој он припада. Он је то, наводно, одбио и серија текстова у којој га називају шефом масонске ложе је објављена.

По признању да је члан масонске ложе, Јелинић је рекао новинарима да је Габрић покушао да утице на ток предистраге против троје новинара, од којих је један, такође, масон, наводи Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана