Док су Амфилохије и Марковић разговарали, инспекција у цркви копирала папире о имовини

Срна
Док су Амфилохије и Марковић разговарали, инспекција у цркви копирала папире о имовини

ПОДГОРИЦА - За вријеме састанка Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија са премијером Црне Горе Душком Марковићем у катастар Бијелог Поља стигла је ванредна инспекција из ресорног министарства која је затражила копирање цјелокупне документације за цркве, потврђено је из бијелопољске Цркве Светих апостола Петра и Павла.

“Инспекција у катастру прикупља информације и податке о црквеној имовини. Не посјећују храмове”, наводи се у обавјештењу објављеном на Facebook профилу Цркве Светих апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу.

Представници Епископског савјета СПЦ, предвођени Његовим високопреосвештенством митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, данас су предали Влади Црне Горе приједлог измјена одредаба спорног Закона о слободи вјероисповијести.

“Данашњи састанак окончан је у духу међусобног уважавања уз оцјену обију страна да је протекао у конструктивној и отвореној атмосфери. Обје стране су у потпуности исказале своје ставове у погледу отворених питања везаних за Закон”, наводи се у заједничком саопштењу Владе Црне Горе и Епископског савјета СПЦ у Црној Гори.

Договорено је да разговори буду настављени на експертском нивоу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана