Ђукановић: Затворити границе и убрзати имунизацију

Танјуг
Ђукановић: Затворити границе и убрзати имунизацију

ПОДГОРИЦА - Предсједник Мило Ђукановић тражи затварање граница Црне Горе и убрзану имунизацију јер, како каже, здравље грађана је у озбиљној опасности.

Ђукановић сматра да су бројке преминулих "стравичне", као и обољелих од корона вируса, што, како истиче, изискује ажурно увођење и ефикасну примјену епидемиолошких мјера - затварање границе за улазак у државу без ПЦР теста, као и убрзање процеса имунизације становништва".

Поручио је да се у циљу заштите грађана Црна Гора мора издићи изнад подјела.

Подсјетио је да је за нешто више од 11 месеци од посљедица инфекције корона вирусом у Црној Гори регистровано више од 1.000 грађана.

"Оно што је у априлу или мају прошле године била тужна вијест у пријатељским земљама широм свијета са далеко већим бројем становника, због чега сам шефовима држава у име грађана Црне Горе и у своје име упућивао изразе саосећања и солидарности, данас је наша трагична реалност", поручио је црногорски предсједник, преноси портал РТЦГ.

Стравичне бројке у свакодневном броју пораста обољелих и преминулих, како каже Ђукановић, не смију никога оставити равнодушним.

„Здравље наших грађан је у озбиљној опасности", навео је уз апел државним иституцијама и грађанима да се врате активностима и одговорном понашању какво је било у првом таласу пандемије.

„Више него икада потребни су нам системски приступ, тимско дјеловање надлежних институција, професионалност, ефикасност и солидарност у обављању свих послова. У том циљу неопходни су ажурно увођење и енергична примјена мјера, ефикасна контрола њиховог поштовања, затварање границе за улазак у Црну Гору, без ПЦР теста, као и убрзање процеса имунизације у интересу ефикасније и дугорочније заштите здравља становништва", поручио је.

Да би, каже, у томе успели "морамо се уздићи изнад свих подјела, заборавити на међусобне оптужбе и на све разлике и несугласице политичке и друге природе, показати да смо као друштво дорасли овом изазову и времену у којем живимо".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана