Ђукановић: Вријеме је за нове изборе, за одговорну владу

Танјуг
Ђукановић: Вријеме је за нове изборе, за одговорну владу

​ПЉЕВЉА - Предсједник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић сматра да је вријеме за нове изборе и да Црна Гора "добије политички одговорну, компетентну владу".

Ђукановић је у Пљевљима, говорећи на свечаности Савјета младих ДПС-а у том граду, рекао да ће та влада наставити да Црну Гору води путем изградње грађанске државе, унапрјеђења међунационалних и међувјерских односа и путем достизања европских система вриједности.

"Дакле, вријеме је да се у Црној Гори на власти опет нађе Демократска партија социјалиста са својим традиционалним коалиционим партнерима", рекао је Ђукановић, преносе Вијести.

Он је двогодишњи период након парламентарних избора назвао "тегобним експериментом" и оцијенио да су то биле године озбиљних губитака у економском и демократском развоју Црне Горе.

Ђукановић је преговоре парламентарне већине са парламентарних избора одржаних у августу 2020. године назвао "трагикомичним покушајем да се побјегне од избора".

"Од избора бјеже само они који су убијеђени да ће на њима изгубити", рекао је Ђукановић.

Парламентарна већина Црне Горе доставила је предсједници Скупштине Данијели Ђуровић 41 потпис подршке приједлогу за покретање пред Скупштином поступка за утврђивање да ли је предсједник Црне Горе повриједио Устав, односно поступка за разрјешење Ђукановића, пошто је одбио приједлог старе парламентарне већине да мандатар за састав нове владе буде Миодраг Лекић.

Одбивши приједлог да Лекић буде мандатар, Ђукановић је такође 20. септембра упутио предсједници Скупштине Данијели Ђуровић приједлог за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана