Ђукановић: Пријевремени избори једини могући сценарио

Танјуг
Ђукановић: Пријевремени избори једини могући сценарио

ПОДГОРИЦА - Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић сматра да је одржавање пријевремених парламентарних избора једини могући сценарио за излазак из актуелне политичке кризе у тој земљи и каже да постоји могућност да се обнови иницијатива за скраћење мандата Скупштини.

Ђукановић је у интервјуу за Глас Америке, чији је дио објављен јуче на Твиттер налогу тог медија, рекао да је њему и групи од најмање 25 посланика на располагању обнављање иницијативе према парламенту за скраћење мандата, преносе подгоричке Вијести.

Он тврди да су неуставне идеје, које предлаже актуелна парламентарна већина, а које подразумијевају да се поново разматра кандидатура Миодрага Лекића за мандатара за састав нове владе.

Ђукановић је поручио да ће наставити са разним иницијативама увијек, како тврди, "строго водећи рачуна о поштовању Устава".

Коментаришући то што посланици црногорског парламента у петак нису расправљали о његовом приједлогу за скраћење мандата Скупштини, он је рекао да се нада да то није коначни став актуелног парламента, додаје портал ЦдМ.

"Постоји могућност да се иницијатива, коју сам јуче тестирао у парламенту, обнавља", поручио је Ђукановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана