Ђукановић: Потписаћу Закон о слободи вјероисповијести, не и опозив амбасадора

Срна
Ђукановић: Потписаћу Закон о слободи вјероисповијести, не и опозив амбасадора

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић најавио је да ће потписати сет закона које је парламент у сриједу, 20. јануара, поново изгласао, наводећи да га на то обавезује Устав, али да неће потписати приједлоге за опозив седам амбасадора јер би то, како је рекао, значило да саучествује у блаћењу тих људи.

Ђукановић је рекао да не очекује да актуелна владајућа већина може бити озбиљна подршка Влади током четворогодишњег периода, и да вјерује да ће се Црна Гора суочити са потребом пријевремених парламентарних избора.

- Устав је недвосмислен, не оставља простора за различита тумачења нити за другачије понашање предсједника државе, уколико жели да се придржава Устава - рекао је Ђукановић, образлажући најаву да ће потписати усвојене законе.

На тај начин ће, како је рекао, створити услове да се настави процедура која ће логично водити и ка Уставном суду, који је једини позван да арбитрира да ли су ти закони донесени, и да ли је њихов садржај у складу са највишим правним актом наше земље, пренијели су црногорски медији.

Ђукановић је рекао да одлуку о опозиву амбасадора доноси предсједник државе, у складу са чланом 95 Устава којим је предвиђено да је надлежност предсједника да поставља и опозива амбасадоре.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана