Ђукановић: Неморалне инсинуације Кривокапића

Срна
Ђукановић: Неморалне инсинуације Кривокапића

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић негирао је да је организатор данашњих антивладиних протеста у Црној Гори и оцијенио "крајње неморалним инсинуацијама" позив премијера Здравка Кривокапића да не дестабилизује државу и да протестанте повуче са улице.

"Крајње је неморално од премијера Кривокапића да инсинуира да ја организујем протесте који му се не свиђају. Узалудни су покушаји да све своје незнање, непосвећеност и непостојаност покушава прикрити тиме што ће папагајски досадно за све окривити бившу власт", саопштио је укановић.

Истакао је да је Кривокапић сада, како каже, кренуо да то чини и према њему лично.

"Познато је, а о томе је у тренуцима еуфоричног расположења након побједе на изборима говорио и сам премијер, да сам уложио и улажем сав напор да се извршна власт конституише, и да што квалитетније профункционише", подсјећа Ђукановић.

Истиче да је то чинио и чини због одговорности према држави за чију је обнову, како наводи, за разлику од премијера, без остатка радио и извјесно гласао.

"И за чији напредак и даље радим. Иако имам све мање поштовања према Влади и њеном премијеру. Јер из дана у дан сабирам све више утисака да незнање није једини и најважнији разлог њиховог неодговорног управљања државом. Не мора премијер да брине да иза бучне критике владе ових дана скривено стојим ја", каже Ђукановић.

Истиче да не само што се не скрива када критикује, већ и зато што никада није и, како каже, никада неће предузети ништа што би потенцијално угрожавало стабилност Црне Горе.

"Ниједан појединац, па ни Здравко Кривокапић, или макар и лоша влада, не могу ме испровоцирати на такву неодговорност према држави. Вјерујем да сви заједно имамо политичке зрелости и капацитета да сачувамо мир, да покажемо одговорност према стратешким државним циљевима за које смо се сви декларисали, као и према свим грађанима Црне Горе, без обзира којој политичкој опцији припадали", навео јеЂуканвић, пренио је портал РТЦГ. 

Ово је прва ствар коју треба да урадите кад се преједете

Свима се повремено догоди. Преједање је нешто чему се најчешће препуштамо за празнике или у дане викенда. Посљедица тога је тежак, надувен, тром и нелагодан осјећај.

Просјечан желудац може примити једну до двије шољице хране, наводи ОСФ Хеалтхцаре. Али понекад поједемо пуно више од тога. Срећом, постоје кораци које можемо учинити да бисмо се брзо осјећали боље.

Прва ствар на том попису је одлазак у шетњу. Иако након преједања можете осјетити снажну потребу да легнете на кауч, то није добра идеја. Лежање може повећати вјеројатност од појаве пробавних сметњи, жгаравице и желучаног рефлукса. Зато је шетња, макар трајала пет или десет минута, најбољи избор. Ходање стимулира пробаву и може помоћи уравнотежити разину шећера у крви.

"Шетња помаже у регулацији тијела и пробаве", каже лијечница Кристен Смитх.

Испијање воде може помоћи у спрјечавању затвора, али и код испирања вишка натрија који сте вјеројатно конзумирали. Избјегавајте газирана пића која ће вас још више напухнути.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана