Ђукановић: Још немамо предсједничког кандадата, јер сагледавамо све аспекте

Танјуг
Ђукановић: Још немамо предсједничког кандадата, јер сагледавамо све аспекте

ПОДГОРИЦА - Савез опозиционих црногорских странака још увијек се договора о томе ко ће бити кандидат на предстојећим предсједничким изборима, као и да ли ће то бити страначка или ванстранццка личност, рекао је данас предсједник Црне Горе и први човек Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић.

Он је најавио да ће ускоро изаћи са приједлогом кандидата, а није се изјаснио да ли ће се кандидовати, већ је истакао да за то још увијек има времена, пренио је РТЦГ.

“То што још увијек нисмо саопштили име кандидата, не значи да на његовом дефинисању не радимо веома предано, већ као представници озбиљне политике сагледавамо све политичке аспекте, након ццега ћемо изаћи са личношћу за коју вјерујемо да може побједити на изборима”, истако је лидер ДПС-а.

Он је навео да, након неколико истакнутих кандидатура са другог пола политичке сцене, опозиција жели да “обогати понуду кандидатима који ће понудити аргументе у прилог пуној посвећености националним интересима и достизању европског система вредности”.

“Имамо такве кандидате, као страначке и надстраначке, о којима разговарамо унутар опозиције и убијеђен сам да ћемо доћи до једног или више кандидата који ће учествовати на предсједничким изборима”, рекао је Ђукановић.

Коментарисао је изјаву премијера Дритана Абазовића да Црна Гора треба да добије новог предсједника, и упитао коме у Црној Гори треба да буде најважније да елиминише некога ко је, како је рекао, персонификација мира, уласка у НАТО.

Додао је да би волео да на изборима види све кандидате који мисле да имају шта понудити, па и Абазовића.

“Да видимо колика је његова тежина на црногорском политичком тржишту”, рекао је Ђукановић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана