Ђукановић изјавио саучешће због смрти Иринеја: Дан жалости у неколико градова у Црној Гори

Г.С.
Ђукановић изјавио саучешће због смрти Иринеја: Дан жалости у неколико градова у Црној Гори

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је саучешће Синоду Српске православне цркве поводом смрти патријарха српског Иринеја, а у неколико градова проглашен је дан жалости.

Са жаљењем сам примио вијест о смрти Његове Светости патријарха српског Иринеја. Упућујем изразе саучешћа Синоду Српске православне цркве, свештенству, монаштву и вјерницима СПЦ – наводео је Ђукановић.

Данас је саучешће изјавио и Здравко Кривокапић мандатар за састав нове владе у Црној Гори, преноси Блиц.

– Са тугом сам примио вијест о упокојењу Његове светости Патријарха српског господина Иринеја. Био је велики човјек који је у тешким временима чувао Цркву и чврсто држао њено кормило. Одликовали су га мудрост, скромност и посвећеност Богу и људима. Вјечан помен – написао је Кривокапић на Твитеру гдје је подијелио и фотографију са Иринејем.

Саучешће је изјавио и Алекса Бечић предсједник Скупштине Црне Горе.

– Одлазак човјека који је цијели свој живот посветио служењу Богу, народу и хуманој идеји човјекољубља велики је губитак за вјернике и све његове поштоваоце. Моје саучешће епископима, монаштву, свештенству и вјерујућем народу – написао је Бечић.

У Херцег Новом и Беранама ће у недјељу бити проглашен дан жалости због смрти патријарха Иринеја, пишу Вијести.

У саопштењу пише да су заставе на згради Општине Беране, као и предузећима и установама чији је оснивач Општина, спуштене на пола копља.

Општина Будва прогласила је понедељак, 23. новембар даном жалости, пише Побједа.

Дан жалости је прогласио предсједник Општине Будва Марко Царевић, саопштено је из његовог кабинета.

Патријарх Иринеј преминуо је јутрос у Војномедицинском центру Карабурма гдје се лијечио од корона вируса. Сахрана ће се обавити у недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана