Дијете се отровало Чоколином

Слободна Далмација
Foto: Илустрација

СПЛИТ- Дијете је након што је појело житну кашицу Чоколино почело неконтролисано повраћати те завршило у Хитној.

Дијете у Сплиту завршило је у болници с дијагнозом тровања храном након што је појело оброк од Чоколина којем је истекао рок трајања.

Производ је купљен у трговини на истоку града, гдје живи много младих породица с малом дјецом и међу којима је тај случај посљедњих дана главна тема.

Како сазнаје "Слободна Далмација", спорно паковање Чоколина од 200 грама на полици трговине стајало је иако је рок трајања истекао још у 3. мјесецу 2024. Дијете је производ појело неколико дана након што је купљен почетком 6. мјесеца.

Чланови породице дјетета, које је због неконтролисаног повраћања завршило у Хитној, све су пријавили Државном инспекторату.

На терен је изашла и Санитарна инспекција те пронашла још кутија истог производа којем је истекао рок, а које су стајале међу исправним производима с новијим датумом производње.

О случају се огласио и Конзум, у којем је наводно купљен производ. Из трговачког ланца изразили су жаљење те поручили да, иако имају прописане процедуре и процесе рада, “због људске грешке у изузетним ситуацијама се може догодити да се производи не повуку са полица на вријеме”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана