ДФ и још  шест странака поднијели иницијативу за смјену Ђуровић и владе

ГС
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА- Посланици Демократског фронта и још шест странака опозиције поднијели су данас парламенту приједлог за разрешење предсједнице Скупштине Црне Горе Данијеле Ђуровић и да се на истој сједници, 2. септембра, гласа о неповјерењу влади премијера Дритана Абазовића.

Приједлоге парламенту су поднијели посланици ДФ, Покрет за промјене, Демократа, Демоса, Радничке партије, Праве и Уједињене Црне Горе.

У образложењу иницијативе за смјену Ђуровић наводи се да је основна обавеза шефа парламетна да досљедно спроводи норме које прописују Устав, закони и Пословник Скупштине, а да је предсједавање Ђуровић обиљежило “континуирано кршење аката којима се уређује начин функционисања Скупштине”.

Истичу да је недопустиво да онај ко је задужен да се стара о досљедном спровођењу процедура у највишем законодавном дому, крши исте, спроводи анархију, онемогућава започети дијалог о деблокади институција у правосуђу и тужилаштву и изради изборног законодавства, директно угрожавајући европски пут Црне Горе.

"Такође, она је на сједници Савјета за одбрану и безбједност својим гласом пресудно утицала да се смијени претходни начелник Генералштаба Војске Црне Горе", пише у образложењу, пренијели су подгорички медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана