Детаљи злочина у Сплиту: Убо жену 15 пута док је слагала полицу

Г.С.
Детаљи злочина у Сплиту: Убо жену 15 пута док је слагала полицу

У бруталном злочину у сплитском Лидлу убијена је радница.

У трговину је око 15 сати ушетао педесетогодишњи мушкарац и пред купцима избо четрдесетчетворогодишњу В.П, своју бившу невјенчану супругу. Она је с тешким повредама возилом Хитне помоћи превезена у болницу, гдје је убрзо преминула.

Радници трговине су мушкарца задржали до доласка полиције те је ухапшен и приведен у службене просторије, а полицајци су на мјесту догађаја заплијенили и нож.

Index је сазнао како је злочина починио педесетчетворогодишњи Жељко Ђекић.

Сада се појављују и детаљи стравичног чина.

Како пише Слободна Далмација, Ђекић са жртвом има заједничко дијете, али нису били у вези у посљедње вријеме. Полиција га до сада нема евидентираног као починиоца казненог дјела ни као породичног насилника.

Убијена жена је мало прије 15 сати у трговини на Пољичкој цести слагала артикле на полицу када јој је пришао бивши партнер.

Прво ју је вербално напао, а затим је насрнуо ножем на њу.

“Викао је на њу: 'Ниси ми дала видит дите три мисеца!' Онда је почео убадати и нисам више могла гледат”, прича свједок за Слободну.

Убодена петнаестак пута

Према првим подацима, жена је убодена око 15 пута. Одмах је превезена у КБЦ Сплит, али је преминула недуго након напада.

Нападача је свладао чувар Лидла уз помоћ неколико младића који су га бацили на под. Полиција спроводи увиђај на мјесту догађаја, а кренули су у претрагу стана на Злодриној пољани, гдје живи убица.

Убица и жртва су наводно били у бракоразводној парници, али за тај податак још увијек нема службене потврде.

Полиција одржала прес испред мјеста злочина

Испред трговачког центра изјаву за медије је дала и Жељка Радошевић из ПУ сплитско-далматинске.

“Мушкарац је пришао жени и ножем јој задао више озљеда. Превезена је у болницу, али накнадно је преминула. Мушкарца су задржали запосленици продаваонице до доласка полиције. Ухићен је и одведен у службене полицијске просторије. У овом тренутку се обавља очевид којим руководи дежурна замјеница жупанијског државног одвјетника. Над ухићеним мушкарцем је у тијеку криминалистичко истраживање. По завршетку очевида ћемо имати више околности о самом казненом дјелу”, рекла је Радошевић.

На питање је ли и нападач задобио какве повреде јер је, према неким информацијамасвједока, након што је избо несретну жену, покушао и себе повриејдити, Радошевић је рекла како полиција за сада тема такву информацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана