Детаљи плачке на Малти: Ухапшено троје држављана Србије, тешко ранили мушкарца

Г.С.
Детаљи плачке на Малти: Ухапшено троје држављана Србије, тешко ранили мушкарца

ВАЛЕТА - Српски држављани Виктор М. (39) и Владимир П. (26), као и Милица К. (29), која је родом из Обреновца, али има држављанство Француске, ухапшени су и одређен им је притвор због оружане пљачке држављанина Холандије на Малти.

Како преносе локални медији, оружана пљачка догодила се у једној кући, у коју је, како наводе, упао Виктор М., и уз пријетњу пиштољем везао Холанђанина (42) и његову партнерицу Милицу К.

Док их је држао на нишану, како је потврдила полиција, натјерао их је да му предају сав новац и драгоцјености. Међутим, током напада, како преносе медији с Малте, ножем је нанио тешке тјелесне повреде оштећеном мушкарцу.

Завршио у болници

- Холанђанин је завршио у болници због тешких повреда, а у болници је завршила и жена јер је, како је навела, доживјела велики шок. Полиција је само неколико минута касније ухапсила лопова - пренијели су медији послије пљачке, која се догодила у сриједу.

Међутим, онда је услиједио филмски обрт пошто је полиција лисице на руке ставила и држављанки Француске, односно Милици К., за коју се сумња да је типовала свог партнера. Иначе, током пљачке, из које су лопови однијели плијен од око 2.300 еура, и она је била везана и глумила је велики шок, као и да је у страху.

- Истрага је показала да је жена која је живјела у стану с Холанђанином заправо саучесник и да је са двојицом осумњичених мушкараца имала договор да опљачкају њеног партнера, који је током драме у стану тешко рањен ножем - навели су истражитељи.

Осим за учешће у пљачки свог партнера, Милица К. се сумњичи и за лажну пријаву полицији, као и за скривање доказа.

Њен саучесник Виктор М., ком је највјероватније претходно дала инструкције о томе како да уђе у стан у коме живи са вјереником, али и гдје да тражи драгоцјености, ухапшен је убрзо послије пљачке.

Брзо ухапшени

- Полицајци су брзо примијетили на улици осумњиченог који је одговарао опису. Када су му пришли, бацио је торбу, али су је полицајци пронашли и, када су је отворили, у њој је био пиштољ. Брзо су ушли у траг аутомобилу који је користио и у њему су пронашли и нож. Други осумњичени, који је био задужен да узме плијен и побјегне таксијем, такођер је брзо откривен и ухапшен - наводе медији са Малте како је раскринкана група пљачкаша поријеклом из Србије.

Иначе, на Fabebookuу Милице К. наводи се да је она из Париза, али је објављивала фотографије и из Србије. Осумњичена је 6. јула ове године објавила и да се вјерила, а објављивала је и слике са такмичења у боди-билдингу, пише Курир.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана