Детаљи дивљања BMW-ом на скијалишту: ММА борци брутално претукли спасиоце и дјевојку

ГС
Детаљи дивљања BMW-ом на скијалишту: ММА борци брутално претукли спасиоце и дјевојку

РИЈЕКА - У недјељу навече дошло је до инцидента на популарном скијалишту Платак у Хрватској, те су претучени горски спасиоци и једна дјевојка.

Детаље невиђеног дивљаштва за Нови лист испричао је један од гостију који се затекао те вечери у једном бару.

Тројица младића која су провела послијеподне у бару, у вечерњим су сатима испред бара у снијегу вјежбали ММА технику хрвања, а потом су око 20,15 сати одлучили BMW-ом дрифтати на стази у непосредној близини базе ХГСС-а. BMW је врло брзо након дивљања запео у снијегу те су га путници покушали извући гурањем и откопавањем, али неуспјешно.

Чланови ГСС-а су након дугог дана боравили у бару, а један од њих је кренуо на спавање у базу. У тренуцима када је оставио скије и кренуо према улазу у базу ХГСС-а поред улаза на жичару, младић и дјевојка су му спријечили пролаз захтијевајући да им моторним санкама извуче BMW из снијега. ХГСС-овац им је рекао да то не може те да иде на спавање. Младић га је тада нокаутирао те је он остао лежати у несвијести.

Инцидент је видио један од гостију бара те је потрчао у помоћ и одвојио нападача од повријеђеног ХГСС-овца. Али, младић се није мирио с одвајањем те је почело нагуравање, а убрзо су му се придружила и друга двојица путника из BMW-а. Тада је дотрчао и други члан ХГСС-а у помоћ, али и он добија снажан ударац у главу те остаје на тлу. Ситуација је ескалирала јер се први повријеђени члан ХГСС-а пробудио и сјео не би ли дошао себи, али је тада зарадио с леђа ударац ногом у главу те се више није знало је ли уопште жив. Најближи помагачи су му покушали извући језик, дати кисеоник и оживљавати га, а истовремено су првог који је истрчао у помоћ из бара напала двојица путника из БМW-а, прво шакама, а потом су га бацила на под и наставила "ципеларити".

Једна женска особа је хтјела зауставити иживљавање и помоћи, али зарадила је четири директна ударца шаком у главу и пала. Младићи, обојица тежа од стотину килограма, су наставила "ципеларити" помагача цијело вријеме вичући: "Ми смо борци. Знате ви ко смо ми". Тада је већ стигла хитна помоћ по тешко повријеђеног ХГСС-овца, а потом и полиција која је одвела тројицу дивљака.

Тројац је пуштен из притвора, али јуче нису сами отишли по возило, већ су послали представника који је платио ГСЦ-у 265 евра да извуче ауто. Како преносе хрватски медији, ГСС-овац који је био први на удару зарадио је потрес мозга и повреду вратне кичме те се не сјећа инцидента.

Добронамјерни који је први притекао у помоћ је завршио са сломљеном руком те нагруван, а женска особа која је жељела зауставити иживљавање има унутрашње крварење у плућима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана