Дао отказ па камионом одвезао намјештај из осијечке болнице

24sata.hr
Дао отказ па камионом одвезао намјештај из осијечке болнице

Вишемјесечно незадовољство 15 специјализаната Одјела за радиологију осјечког Клиничког болничког центра резултирало је скандалом у чијем се центру нашао шеф Клиничког Завода за радиологију Тамер Салха.

Након што га је директор КБЦ-а Жељко Зубчић позвао на разговор и извијестио о ултимативном писму 15 радника радиологије који траже његову оставку или ће они отићи, Салха је поднио оставку и напустио КБЦ.

Али око 22 часа камионом породичне фирме дошао је по своје ствари из канцеларије. И однио је дословно све. Угаону гарнитуру, фотеље, сто, кревет и застор за туш кабину. Изношење намјештаја фотографисао је радник радиологије, који је потом слику објавио на друштвеним мрежама.

“Допустио сам му да своје ствари однесе из канцеларије. Нисам знао шта ће однијети. Ваљда је однио оно што је његово”,  прокоментарисао је Зубчић, видно потресен бизарном ситуацијом у установи којом управља.

Међу онима који су га на одјелу подржавали сазнаје се и да је Салха заправо подвргнут линчу јер је већ неко вријеме покушавао увести ред на Завод за радиологију, што неким љекарима није одговарало. Потписници петиције на 33 странице изнијели су низ оптужби и примједби на његов рад, у којима га оптужују да запосленике злоставља, да им ускраћује право на паузу и слободне дане, да им одређује дежурства у неповољним условима, а највише га оптужују да је крив за одлазак двојице специјалиста радиологије, који су отишли радити на друго мјесто, па је Завод остао на једном доценту и превеликом обиму посла.

Кажу да један радиолог мора радити пријеподневну смјену, ЦТ дијагностику, ултразвучне прегледе те сву хитну радиографију за болничке пацијенте. У писму и петицији оградили су се од могућих грешака у послу.

“Одлазак двојице доцената није се одразио на квалитет услуге јер смо одмах расписали конкурс за запошљавање друга два специјалиста. Осим тога, они нису отишли из наше болнице због сукоба са Салхом”, рекао је директор Зубчић, који је ипак био приморан позвати на одговорност Салху, иначе свога кума и породичног пријатеља. Тражење оставке Салху је повриједило приватно и пословно.

“Као професионалац, првенствено љекар, не желим коментарисати медијске написе. Своју професионалну каријеру изградио сам на Клиничком заводу за дијагностичку и интервенцијску радиологију, коју волим и смисао је мог стручног и научног рада. Личне ствари однио сам уз претходну најаву и одобрење директора. Сви остали дијелови текста везано уз објаве на другим порталима дио су нетачних и измишљених изјава оних који су изјаву давали или потписника објављеног чланка.Одлуку о отказу нисам донио исхитрено нити непромишљено већ трезвено и након довољно промишљања”, рекао је Салха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана