Данијела Павићевић: Вељовић зна ко је убио мог брата

Срна
Данијела Павићевић: Вељовић зна ко је убио мог брата

ПОДГОРИЦА - Директор полиције Црне Горе Веселин Вељовић рекао је на сједници Одбора за безбједност и одбрану да зна ко је био у аутомобилу из којег је пуцано на главног уредника листа “Дан” Душка Јовановића 2004. године, рекла је данас Јовановићева сестра, посланик Социјалистичке народне партије у Скупштини Црне Горе, Данијела Павићевић.

Павићевићева је истакла да су због тога опозициони посланици затражили посебну сједницу Одбора за безбједност на коју би морали доћи и представници тужилаштва.

- Ви знате да је Вељовић раније рекао да је убиство Душка Јовановића оперативно ријешено, што значи да полиција зна ко је то урадио, али нема материјалне доказе. На сједници Одбора тражила сам да ми то потврди и тражила сам детаље. Поновио је да је оперативно ријешено и да полиција зна ко је био у ауту и ко је то урадио оне ноћи - изјавила је Павићевићева на конференцији за новинаре.

Она је додала да је Вељовић изразио спремност да дође на посебну сједницу Одбора за безбједност, којој би морали присуствовати и представници тужилаштва.

- Ми, као опозициони чланови, одлучили смо да закажемо хитну сједницу Одбора која ће бити тематска и на којој ће бити расправљано о томе - навела је Павићевићева.

Одговарајући на питање да ли заиста вјерује у то што је рекао Вељовић, она је рекла да није ријеч о повјерењу.

- Све што буде рекао мора бити поткријепљено доказима - нагласила је Павићевићева.

Небојша Медојевић, један од лидера и посланик Демократског фронта, рекао је да је Јовановић прва жртва, прво политичко убиство иза којег стоји “мафија која је овим убиством преузела власт у Црној Гори”.

- Врло је опасно по живот новинара који истражују криминалне активности и послове који воде до Мила Ђукановића и браће Ђукановић. Душко је био прва жртва борбе за слободну, праведну Црну Гору, а недуго затим убијен и Пуканић из “Национала”, а ових дана видимо и да је новинарка Дафне Каруана Галиција, која је убијена на Малти, истраживала послове који воде до Црне Горе - навео је Медојевић.

Јовановић је убијен 27. маја 2004. године испред редакције листа “Дан”, а на 19 година је осуђен Подгоричанин Дамир Мандић као саучесник у злочину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана