Дачић: Од гласова Срба зависиће резултати председничких избора у Црној Гори

Танјуг
Дачић: Од гласова Срба зависиће резултати председничких избора у Црној Гори

БЕОГРАД - Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће Срби представљати одлучујући фактор од којег ће зависити резултати у другом кругу предсједничких избора у Црној Гори.

Дачић је на ТВ Пинк коментарисао пресјек резултата предсједничких избора у Црној Гори и додао да је о томе разговарао и са предсједником Србије Александром Вучићем, те да су заједно оцијенили као значајно што су кандидати који окупљају српске гласове постигли добар резулатат.

"Сигурно је да ће Срби практично одлучивати у другом кругу ко ће бити нови председник Црне Горе. Желим да већ сада у име Републике Србије честитам Андрији Мандићу на овом резултату који је остварен у веоима специфичним условима...ово је веома значајно јер се тиме показала снага тих организација за које се може рећи да заступају права и интересе српског народа", рекао је Дачић.

Додао је да Вучић једва чека избор новог председника Црне Горе, како би Србија и Црна Гора могле да граде братске и пријатељске односе, као две земље које никада нису ратовале и које треба да траже заједничке интересе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана