Цвијановић: Опредијељени смо да се у оквиру регије додатно интегришемо

ГС
Цвијановић: Опредијељени смо да се у оквиру регије додатно интегришемо

СКОПЉЕ - Опредијељени смо да се у оквиру регије додатно интегришемо, а све у циљу што бржег и снажнијег економског развоја, истакла је предсједница Републике Српске послије састанка са предсједником Привредне коморе Сјеверне Македоније Бранком Азеским.

"Много је области у којима привредници из Сјеверне Македоније и Републике Српске могу да сарађују и раде заједно", истакла је Цвијановић.

Цвијановић је нагласила да је неопходно уз неко добро политичко разумијевања да Српска и Сјеверна Македонија имају и добре привредне везе, преноси РТРС.

"Ово је прилика да се упознамо са условима пословања, и шта су то потенцијално неке наше шансе. То су искусни људи у пословима који одлично познају шта су то потенцијали у Републици Српској, што значи да ће бити све више инвеститора у Српској из Сјеверне Македоније", додала је Цвијановић.

Једна од тема била је и обострана сарадња на међународним сајмовима.

"Једна од ствари које ћемо радити, да је Сјеверна Македонија наш партнер у оквиру пољопривредних сајмова, јер ту имамо традицију. Један од тих сајмова је онај у Бијељини у септембру, који је регионалног карактера и окупља излагаче из Србије, Хрватске, Словеније, Мађарске, Аустрије... Презентовали смо наше могућности у развоју енергетског сектора. Разговараћемо и у додатним прилика на који начин је организована комора у Сјеверној Македонији, као што је дигитализација, веза коју су направили у оквиру бизниса, и ту можемо сарађивати у наредном периоду", навела је Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана