Црногорци организују такмичење у дужини самоизолације

Г.С.
Црногорци организују такмичење у дужини самоизолације

ПОДГОРИЦА - Како се лијеност вјековима повезује с Црногорцима, етно село Монтенегро близу Никшића годинама је организовало такмичење у лежању. Пошто им је ове године коронавирус пореметио планове одлучили су епидемиолошки савјесно организовати такмичење у самоизолацији.

Сви учесници морају се придржавати правила која предвиђају да сами бораве у колиби и никуд не излазе те да сами одржавају хигијену смјештаја и посуђа. Нема телефона ни телевизора, дувана ни алкохола.

Организатор обезбјеђује храну за седам дана, али и дуже уколико буде упорних.

"Храна ће бити здрава, ништа пакирано ни обилно. Нормално за један здрав дан. Вода је изворска, имате је у смјештају. Књиге су допуштене, допуштено је и цртање. Све је допуштено што је здраво за душу једног човјека“, наводе организатори из етно села Монтенегро.

Побједник ће добити скромних 300 евра, али ће судионик који одустане прије трећег дана платити комплетан смјештај и храну у износу од 105 еура.

Такмичење почиње 5. фебруара, а судећи по првим пријавама на Facebook страници организатора много је оних који би "да одморе и да зато буду плаћени".

Ипак, комисија ће од пријављених изабрати пет до седам такмичара, преноси Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана