Црногорац шверцовао дрогу и оружје за побуњенике у Сирији

Агенције
Црногорац шверцовао дрогу и оружје за побуњенике у Сирији

Подгорица - Иван Поповић (37) из Берана ухапшен је у Дамаску, главном граду Сирије, када су тамошњи полицајци код њега пронашли дрогу и оружје, које је, наводно, планирао да прошверцује побуњеницима на ратиштима.

Поповић је ухапшен у планираној акцији, пошто је сиријски локални комитет имао информацију о кријумчарима наркотика и оружја за "слободну сиријску војску".

Међу њима се нашао и држављанин Црне Горе, због чега је праћено његово кретање, потврђено је за подгорички "Дан" из више извора.

Приликом хапшења, како сазнаје лист, код њега су пронађена 6,2 килограма хероина, 23 килограма експлозива тротил и 137 каписли које се користе за детонацију експлозивних направа.

Он је ухапшен у комбију марке мерцедес вито са лажним црногорским регистарским ознакама, које су биле ручно израђене.

Поповић је након хапшења спроведен у затвор, гдје ће чекати исход судског поступка због покушаја помагања побуњеницима на тамошњим ратиштима.

Лист подсјећа да је у црногорском парламенту за март заказана расправа о измјенама Кривичног законика, којима су, између осталог, предвиђене затворске казне за црногорске држављане који учествују у сукобима на ратиштима у иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана