Црна Гора: Забрањен рад ноћних клубова и дискотека до 2. августа

Срна
Црна Гора: Забрањен рад ноћних клубова и дискотека до 2. августа

ПОДГОРИЦА - Рад ноћних клубова и дискотека у Црној Гори забрањен је од данас до 2. августа, у складу са новим мјерама за сузбијање пандемије вируса корона.

Забрана се односи на рад ноћних клубова и дискотека како на отвореном, тако и у затвореном простору.

Новим мјерама забрањене су и журке и музички фестивали, као и било какво масовно окупљање у затвореном простору.

Директор Института за јавно здравља у Подгорици Игор Галић рекао је да се очекује да ће ноћни клубови и дискотеке, уколико епидемиолошка ситуација буде повољна, од 2. августа поново почети да раде, али само за оне који су у цјелости вакцинисани или су добили прву дозу, или посједују негативан пи-си-ар (PCR) тест или доказ да су пребољели вирус корона, односно да је прошло мање од 180 дана од позитивног PCR теста.

Према његовим ријечима, ни у једном од тих случајева не прихватају се ни брзи негативан антигенски тест, нити тест на антитијела.

Галић је подсјетио да је извођење музике уживо унутар угоститељских објеката забрањено од раније.

"Захтијевамо досљедно поштовање ове мјере. Музика уживо може да се изводи на баштама тераса и локала на отвореном до поноћи уз досљедно поштовање свих осталих епидемиолошких мјера", рекао је Галић на конференцији за новинаре.

Он је додао да, уколико се настави тренд пробијања термина и извођење музике уживо унутар угоститељских објеката, са кажњавања ће се прећи на тоталну обуставу и забрану извођења и емитовања музике.

Галић је рекао да је епидемиолошка ситуација у Црној Гори и даље повољна, што је констатовала и Свјетска здавствена организација, али да се позива на опрез.

"Сходно најавама и упозорењима, Савјет за борбу против вируса корона реаговао је моментално, након првих сигнала, па су тако усљед промјене епидемиолошке ситуације у Црној Гори мјере прилагођене ситуацији на терену", појаснио је Галић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана