Црна Гора тражи од Турске изручење Живковића и Перуновића

Танјуг
Foto: Созцу.цом.тр

ПОДГОРИЦА - Црна Гора ће тражити од Турске изручење Радоја Живковића и Здравка Перуновића, осумњичених за убиство вође шкаљарског клана Јована Вукотића, без обзира на то што се против њих пред турским органима воде кривични поступци, речено је за РТЦГ у црногорском Министарству правде.

Живковић и Перуновић су у Турској ухапшени због сумње да су умјешани у убиство осумњиченог вође шкаљарског клана Јована Вукотића 8. септембра.

У Вишем суду у Подгорици већ им се суди због убиства Николе Станишића и формирања криминалне организације.

"Надлежни органи Црне Горе ће, у складу са Законом о међународној правној помоћи у кривичним стварима и међународним уговорима који регулишу изручење окривљених и осуђених лица, тражити изручење лица која се потражују ради вођења кривичних поступака пред правосудним органима Црне Горе, без обзира на то да ли се против тих лица воде кривични поступци", саопштили су из Министарства правде за РТЦГ.

Здравко Перуновић и Радоје Живковић, које је турска полиција ухапсила 16. септембра, познати су одраније црногорским истражним органима, али и јавности.

Њихова имена су у оптужници против истакнутог члана кавачког клана Слободана Кашћелана и његове 13-члане групе коју тужилаштво терети за тешко убиство Николе Станишица на подмукао и свиреп начин.

Њима се суди у подгоричком Вишем суду.

На последњем рочишту одбрана је указала на незаконитост доказа против оптужених и затражила обуставу кривичног поступка.

Поред Кашћелана на оптужници се нашао и Которанин Радоје Звицер (49) са суграђанима Драганом Кнежевићем (40) и Милошем Радоњићем.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана